Bloc‎ > ‎Recursos‎ > ‎

Tornem a l’escola?

8 de set. 2014, 6:36 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:34 ]
Tornem a l'escola?
Els grans de casa - Núm. 02 - Autora: Maria Leach

Després de tot un estiu llevant-se tard, menjant gelats i gaudint de moltes hores de lleure, tornar a la rutina i a l’escola pot presentar-se com una tasca difícil i poc atractiva. Et donem unes quantes idees per suavitzar aquesta transició i convertir-la en un moment ple d’il·lusió per gaudir en família.

1. Començar abans. Encara que no s'hagin acabat les vacances, es poden anar marcant els horaris per tal que els petits s’adaptin a poc a poc al nou ritme. També ajuda comprar el material escolar amb temps i fer partícips als nens de tot el que s’hagi de preparar: llibres, motxilla, estoig, etc.

2. Així serà... Transmet al teu fill la seguretat que necessita explicant-li per què ha d’anar a l’escola (en especial si no hi ha anat abans), què farà a classe i el munt d’al·licients positius que té tornar-hi: retrobar els antics companys, conèixer nous amics i professors, aprendre a llegir i escriure, jugar al pati, etc.

3. Celebra la tornada. Estableix una nova tradició que consisteixi en fer alguna activitat especial el primer dia de “col·le”. Sorprèn els més petits de la casa amb un esmorzar divertit, immortalitza el moment amb una foto o anuncia’ls que els portaràs a jugar al seu parc preferit en sortir de classe.

4. Evita imprevistos. Arribat el gran dia,és bo llevar-se amb temps per arribar a l’escola sense presses. Això també et permetrà dir adéu al nen amb calma, tot i que allargar massa el comiat tampoc és recomanable. Cal reconfortar els nens, però dient-los sempre la veritat. Per als més menuts, pot servir d’ajuda portar un objecte que ajudi a consolar-los, com el seu peluix o joguina predilecta.

5. Sigues tolerant. Ara tot és nou: l’horari, l’entorn, la companyia... Els nens necessiten un període d’adaptació, de manera que és possible que durant la primera setmana d’escola es mostrin més moguts o sensibles. Deixar-los temps i espai per aclimatar-se és clau. Aviat se sentiran còmodes i ens explicaran totes les seves noves aventures!

Autora: Maria Leach