Bloc‎ > ‎Recursos‎ > ‎

Gènius: descobreix una biblioteca plena d’aventures

15 de juny 2015, 4:38 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:33 ]
http://genius.diba.cat/

Gènius: descobreix una biblioteca plena d’aventures

http://genius.diba.cat/llamp-magic
Encara no coneixes en Gènius i en PlayMe? En Gènius és un nen que viu dins d’un llibre amb el seu gos juganer, en PlayMe. Un bon dia, el conte on viuen dins de la biblioteca queda obert al costat d’un ordinador i comencen a sentir sorolls i veuetes que vénen de la pantalla. Per esbrinar qui ha darrera d’aquestes veus decideixen fer un encanteri i convertir-se en éssers de debò. De cop i volta entren dins l’ordinador i descobreixen un nou món: una biblioteca infinita, amb llibres, pel·lícules, cançons però també arbres, rius i boscos. Allà viuen la superheroïna Valentina, devoradora de llibres, i en Bit, un robot una mica atrotinat però capaç de trobar-ho tot. Una aventura trepidant espera als nostres quatre amics, que hauran de posar ordre a la biblioteca després que hagi quedat potes enlaire amb l’encanteri. Si vols descobrir com continua aquesta aventura de tots quatre, entra a genius.diba.cat/llamp-magic

A més de conèixer en Gènius, en PlayMe, la Valentina i en Bit, al portal de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, també trobaràs un munt de propostes per aprendre una mica de tot i passar-t’ho d’allò més bé: 

http://genius.diba.cat/llamp-magic

  • Selecció dels millors webs, articles i reportatges sobre els temes que t’interessen.
  • Jocs i manualitats. Vols pintar el Gènius i els seus amics, construir el teu propi bibliobús o buscar les set diferències? També hi trobaràs postals ben “animades” per enviar als teus amics! 
  • Recomanacions de llibres, còmics, CD i pel•lícules que trobaràs a les biblioteques. Els bibliotecaris seleccionen per a tu els títols més interessants perquè et sigui més fàcil escollir entre tanta varietat. Els trobaràs classificats per edats. 
  • Un ClubBIB on veure les notícies de la biblioteca que t’interessa, fer memòria dels títols que tens en préstec o reservats i organitzar la teva pròpia biblioteca. 
  • Saps com fer-te el carnet de la biblioteca? Com renovar un document en préstec o com reservar un ordinador? T’expliquem pas a pas com fer-ho. 
  • Un espai per als teus pares, amb recomanacions dels millors títols sobre com educar les criatures, i per als nens i nenes més petits de 6 anys, amb contes per familiaritzar-se amb la lectura.  
  • Un espai per a les escoles, amb materials didàctics per treballar a l’aula. 

Si t’agrada llegir i passar una bona estona mentre aprens, en Gènius, en PlayMe, la Valentina i en Bit t’esperen per explicar-te un munt d’històries que et faran viatjar fins a la biblioteca infinita on pot passar de tot. I si vols que t’avisem de totes les novetats de les biblioteques, subscriu-te al butlletí infantil de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona que trobaràs al portal

Comments