Julie and Jane

10 d’oct. 2016, 3:21 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 10 d’oct. 2016, 5:41 ]

JulieandJane
Julie&Jane, infinitament divertit!

Julie and Jane és una marca de roba, jocs i complements infantils, fets amb teixit de pissarra i adreçats a infants dels 2 als 8 anys d´edat. Van nèixer el 2013 i van ser pioners en l´ús d´aquest teixit. Avui en dia, l´apliquen en tots els seus productes ja que és l´eina a través de la que els nens poden fomentar la seva creativitat i descubrir el món que els rodeja. 

Sota el lema “Infinitamente Divertido” volen transmetre que els seus productes es poden utilizar tants cops com un vulgui, ja que en ells es crea, dibuixa o escriu i després s´esborra, per tornar a començar. 

Julie and Jane ofereixen un valor afegit molt important avui en dia: tots els seus productes estan dissenyats i produïts a Catalunya, amb matèries primes de qualitat, i pensats per deixar volar la imaginació dels més petits. 

PIZ’N’ROLL




El seu producte estrella, i dels primers en sortir, va ser la PIZ’N’ROLL, una pissarra portàtil enrollable que dóna molt de joc, i que es lleugera per poder portar al bolso, motxila o maleta. Ideal per famílies actives i amants de la creativitat. 





PIZ’N’BAG



Una novetat molt interessant d´enguany són les PIZ’N’BAG, motxiles que incorporen una part frontal de pissarra on els peques poder dibuixar. Están dissenyades per nens fins a 6 anys, amb nanses regulables, una nansa central per afavorir l’autonomia i poder-la penjar fàcilment,  i dues butxaques laterals, on guardar els seus tresors.  




bosses pisarres




I com a complement ideal, les BOSSES PISSARRES, unes bosses que serveixen per a tot, colònies, berenars, mudes, extraescolars, ….






Pizarretas


Acaben de presentar la seva nova col.lecció de Pizarretas, samarretes i vestits pissarra, fets 100% en cotó de qualitat i molt còmodes per afavorir que el nen jugui i es mogui lliurement. Serà una prenda còmoda, diferent, original i divertida per lluir en qualsevol ocasió. 

I et preguntaràs: Poden anar a la rentadora? Perquè ser nen, jugar i embrutar-se va de la mà. Doncs Sí, hi PODEN!




guixos




A la seva web trobaràs també opcions diferents amb les que dibuixar, tant guixos tradicionals, rotuladors de guix líquid o ceres especials multisuperficie. Només has de triar l´opció que s´adapti més a les teves necessitats. 





I per celebrar el seu tercer aniversari i per tots els seguidors de El Petit Magazin, ens han ofert un codi descompte del 10% vàlid fins el 30 de Novembre de 2016 en tota la seva botiga online www.julieandjane.es

Només has d´entrar al seu web, seleccionar els articles que desitgis i aplicar el codi EPM abans de finalitzar el procés de compra. A més, si superes els 55 euros de comanda, les despeses són gratuïtes :)

Si t'ha agradat la marca i la vols seguir d’aprop us animem també a seguir-los a les xarxes socials: Facebook  -  Instagram  -  Pinterest

JulieandJane




Biobuu

13 de jul. 2016, 1:49 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:32 ]

Biobuu

Biobuu, botiga online de roba moderna amb esperit sostenible

La cura dels nens és la nostra principal missió en l'aventura de ser pares. Sempre volem oferir-los el millor, el més especial i els millors dissenys. I amb Biobuu volem contribuir a aquesta bella tasca de vestir la seva vida diària amb qualitat, diversió i de la manera més respectuosa amb el medi ambient.

Biobuu
Treballem amb les marques que utilitzen els millors materials naturals i sostenibles, perquè la qualitat és imprescindible quan parlem de roba per a nens. Creiem que respectar el medi ambient també es pot fer amb roba cool i a més és una bona manera de mostrar-los una altra manera de tenir cura del planeta.
 
Ens encanta trobar noves marques exclusives amb boniques històries darrere dels processos de producció, per tal de garantir els seus estàndards de qualitat.

La nostra consciència social és un valor afegit perquè quan comprem roba també estem construint un món millor per als nostres fills, oferint-los un bon exemple a seguir.

Apostem per una moda atemporal, còmoda i sostenible per vestir els nens de la manera més moderna i millorar el món per a ells, al mateix temps. Una combinació perfecta, no creus?

Color, creativitat i diversió són les condicions perfectes per descriure l'estil que trobaràs a Biobuu. La roba perfecta per somiar, per jugar i també per crear impressionants records de la infància. Cada peça és una invitació a gaudir de la vida!

Sempre diem que volem construir una infància per als nostres fills, en la qual puguin sentir l'amor i l'alegria en cadascuna de les seves experiències viscudes. Tractem de trobar elements exclusius per construir aquests grans records que formaran part d'ells quan es converteixen en adults. I amb Biobuu volem contribuir a aquesta bella tasca de vestir la seva vida diària amb qualitat, diversió i de la manera més respectuosa amb el medi ambient. Vols embolicar la seva infantesa amb aquest gran esperit?




Segueix-nos a:

Super Prota

2 de febr. 2016, 4:44 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:32 ]

contes personalitzats

QUÈ ÉS SUPER PROTA I QUIN ÉS EL SEU OBJECTIU
Super prota és un lloc web que neix amb l’objectiu d’oferir a nens i nenes d’entre 0 i 9 anys un regal original, divertit, educatiu i fàcil de crear. 
Durant diverses èpoques de l’any moltes persones veuen la necessitat de fer un regal a nens i/o nenes. Aquest regal ha de ser original, divertit i a la vegada educatiu. No obstant això, trobar un objecte que reuneixi totes aquestes propietats no és gens fàcil. 

Els contes Super Prota resolen aquest problema combinant la tecnologia més avançada i un suport tradicional com és el paper. El resultat és el lloc web www.superprota.com, inaugurat el passat 9 de setembre, que ofereix possibilitat de crear un conte completament personalitzat en menys de 30 segons. 

Contes personalitzats
COM ES CREA UN CONTE PERSONALITZAT?
L’usuari només ha d’escriure el nom de la persona a qui li vol fer el regal, indicar si és nen o nena i triar un conte. A més a més, de manera opcional, podrà pujar una foto del nen o nena en qüestió, posar una dedicatòria o inclús escollir el tipus de lletra: pal, impremta o lligada. Una vegada fet això, el podrà visualitzar amb totes les personalitzacions, comprar-lo i rebre’l a casa sense necessitat de desplaçar-se i sense despeses d’enviament.

ENTRE QUINS CONTES ES POT ESCOLLIR?
Actualment, els usuaris poden escollir entre dos contes recomanat per nens i nenes de 0 a 5 anys: La granja i Bona nit. El conte Bona nit ajudarà als petits a repassar els bons hàbits abans d’anar a dormir. Una història que es pot llegir periòdicament abans d’anar al llit. El conte La granja, és un passeig per una granja on els nens i nenes coneixeran els diferents animals, què mengen i els sons que fan. Amb aquests dos contes de cartró i cantons rodons, també es pot comprar com a accessori la versió del conte, també personalitzat però per pintar.

Pels els nens i nenes de 5 a 9 anys, hi ha El Bastó Màgic, un conte on es fusiona el món real i imaginari en una aventura basada en les lletres del teu nom. Aquest conte s’ofereix amb tapa tova i tapa dura.

Amb tots els contes, es pot comprar una caixa de regal per no haver-se de preocupar de res i a més, tenen un joc amagat que entusiasmarà als petits. També, és important destacar que els contes estan disponibles amb tres idiomes: català, castellà i anglès.

MISSIÓ: FOMENTAR LA LECTURA
Super Prota té com a missió ajudar a potenciar l’hàbit de la lectura als nens i nenes. Els estudis demostren que introduir contes als nens des de ben petits afavoreix el seu aprenentatge. Per aconseguir aquest objectiu, l’elecció del conte és molt important. Els contes preferits dels nens i nenes, són aquells en els quals ells se senten més identificats. 
Amb els contes Super Prota ells seran els protagonistes i s’aconseguirà a la perfecció l’objectiu.

http://www.superprota.cat/



Més informació:

 

Ergokids

15 de des. 2015, 2:48 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:32 ]

Ergokids

Ergokids: qualitat, ecodisseny, sostenibilitat i valor pedagògic


Som Ergokids, una botiga de mobiliari infantil que,tot i que vam començar a comercialitzar els nostres productes per a famílies el 2014, tenim experiència de 25 anys moblant Escoles Bressol. Estem situats a Badalona, on tenim la nostra botiga física i on podreu trobar mobiliari infantil de qualitat que nosaltres mateixos fabriquem. Els nostres compromisos són la qualitat, l’ecodisseny, la sostenibilitat i el valor pedagògic del nostre mobiliari.
Ergokids
Ergokids

Nosaltres fabriquem mobles molt resistents, de línies senzilles i estudiats perquè serveixin en l’acompanyament al creixement de les criatures.

Actualment, tenim les col·leccions pròpies Albera Llar, que trasllada aquesta experiència en les escoles bressol a les llars, amb un mobiliari millorat al llarg del temps amb l’ajuda de pedagogues i assessorament del personal de les escoles bressol. I Encaix, dissenyada en exclusiva per l’arquitecte Gerard Martínez i que representa un innovador concepte de mobles que s’adapta al creixement de la família genera espais de joc i d’aprenentatge per les criatures mitjançant uns mòduls bàsics. Les possibilitats de totes les combinacions fan que Encaix sigui una col·lecció divertida i adaptable a qualsevol espai de la llar.

A la nostres botigues, la física de Badalona i en línia, també tenim productes d’altres fabricants que segueixin la nostra filosofia, i també productes exclusius fabricats amb col·laboracions externes com el PasPerTu, un espai on deixar el nadó de forma segura i en contacte amb la resta de família, dissenyat per la Maria Molsosa i en Gustavo Germain

No tingueu por de venir a la nostra botiga amb les vostres criatures que seran molt benvingudes i podran provar els nostres productes.


Ergokids
Av. Alfons XIII, 72 - 08912 – Badalona
935 210 670 · info@ergokids.cat
Horari de la botiga: De dimarts a dissabte de 9.30 a 14h i de 16.30 a 20h. Dilluns de 16.30 a 20



Baby Caprichos

15 de des. 2015, 1:33 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:32 ]

Baby Caprichos
BABY CAPRICHOS, una tienda donde los juguetes tienen alma y color

Sólo cuando eres padre/madre empiezas a mirar juguetes, y ahí es cuando te quedas horrorizado de lo que hay actualmente en el mercado (generalizando). Y de ahí nació, hace año y medio, nuestra tienda. De la necesidad de ofrecer alternativas diferentes a lo que hay en el mercado. Es una empresa familiar y humilde pero con mucha ilusión.

El juego es fundamental en el desarrollo del niño, y a lo largo de toda su infancia. Creemos que los juguetes de madera y tradicionales son los mejores para ellos porque no coartan su libertad de juego, les fomenta la creatividad y la imaginación.

Baby Caprichos
Estamos en un mundo donde todo es digital, electrónico, ruidoso y automatizado, donde los niños no pueden decidir qué hacer libremente con el juguete porque éste mismo le dice que tecla debe apretar. Todo es plástico y/o con pilas y nos dejamos llevar por las modas sin saber si ese juguete que estamos comprando para nuestro hijo es bueno para que aprenda y para su desarrollo. Es necesario comprar con criterio porque los padres somos los responsables finales.

Los juguetes educativos, los juguetes de materiales naturales son buenos para los niños, son respetuosos con el medio ambiente, permiten el juego libre

Creemos que cada vez somos más los que tenemos interés por los juguetes de toda la vida. Los niños si se divierten, aprenden, sin darse cuenta, y con los juguetes de siempre, es la mejor manera de hacerlo.

El poder tener un juguete de madera, un trozo de naturaleza en tus manos, no tiene nada que ver con un juguete de plástico frío, que contamina el medio ambiente, que debe reciclarse en el punto de recogida en sitios especiales por la cantidad de sustancias nocivas que tienen.

Los juguetes tradicionales aportan muchos valores, y si son educativos tienen muchas cualidades que influyen en el desarrollo de nuestro hijo, como la autoestima, la creación de su personalidad, fomentan la sociabilidad y desarrollan más su inteligencia.

Nuestra tienda va más allá de las modas y del mercado masificado. Nos interesan los valores pedagógicos de los juguetes y la calidad, y que aporten a los niños un crecimiento sano, y valores. 

No renegamos tampoco del plástico ni de los juguetes a pilas a rajatabla, no somos extremistas ni mucho menos, algunos son buenos y educativos pero preferimos otro tipo de juguetes. Tampoco vemos nada malo en comprar a un hijo un juguete que le haga mucha ilusión porque lo ve en la tele, pero es saber complementar y buscar el equilibrio entre ambas cosas. 

Baby Caprichos
Pero BABY CAPRICHOS va un poquito más allá. 

Dentro de este mundo de los juguetes educativos y de madera, hay muchas clases. Nos encanta la filosofía Montessori y la pedagogía Waldorfy en ellas nos basamos muchas veces a la hora de elegir juguetes (de hecho muchas colaboraciones son con blogs de estas corrientes pedagógicas, y estamos encantados), pero algunos juguetes los consideramos demasiado “fríos” si son exclusivamente de estas enseñanzas. 

Baby Caprichos quiere ser una tienda para todos, y no vamos a poner bastidores con trozos de tela para abrochar porque no es un juguete o herramienta de aprendizaje que todo el mundo valore de la misma forma. Dentro de esa misma línea hay juguetes bonitos y llamativos que hacen la misma función y son ideales tanto para aprender como para regalar.

Además ya hay tiendas muy especializadas en estas pedagogías/filosofías que son excepcionales y tienen muchísimo éxito. Y las respetamos y admiramos, y tenemos mucho que aprender de ellas.

Bajo esa premisa, estamos en contante búsqueda de nuevas marcas que no hay en otras tiendas (de momento), menos conocidas en el mercado pero de una calidad excepcional, como pueda ser Ragtales, Vilac, Beleduc, o Erzi, ¡y muchas más que vendrán!. Siempre buscando la inspiración de todas las filosofías/pedagogías  fantásticas que hay, pero no llevado al extremo.

Baby Caprichos
Lógicamente hay un poco de todo en la tienda,pero esa es la hoja de ruta de nuestra tienda, nuevas marcas, juguetes diferentes o similares pero alegres y bonitos para los niños. Y buscamos además juguetes originales.

Los juguetes de calidad y de materiales naturales, del tipo que sean, son una inversión, porque son educativos, porque son duraderos, los de madera proceden de talas certificadas pero además, son más resistentes y pueden pasar a las futuras generaciones de forma airosa para que los puedan seguir disfrutando, colaborando con ello a preservar nuestro planeta.

Tenemos también un BLOG donde encontraréis muchos consejos para los papás, tanto de aprendizaje y pedagogía, psicología con niños, también hablamos de  nuestras marcas y nuestros productos. Siempre de fuentes contrastadas.

Con nuestra NEWSLETTER  podéis tener las noticias en vuestro e-mail, para verlas cuando quieras, y de vez en cuando, con alguna oferta o promoción que merece la pena no perderse.

Nos queda un largo camino por recorrer y, humildemente,  mucho por aprender, por lo que seguimos trabajando duro, y en constante búsqueda y con la misma ilusión del primer día.

Baby Caprichos
www.babycaprichos.com
 

Divertium

14 d’oct. 2015, 4:54 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:33 ]

Divertium

DIVERTIUM va néixer de la necessitat de, com a pares que ens agrada fer moltes coses amb la nostra filla, saber què es fa al nostre voltant respecte a oci familiar.

De vegades, cercar aquest tipus d’oci per Internet es pot fer una mica pesat i esperar que algú ens recomani una activitat és, com a mínim, incert. Per això, un dia vam pensar: t’imagines una APP que aglutinés tot l’oci familiar en un sol lloc? Que mitjançant geolocalització et digués què hi ha al teu voltant per a la teva família? I que hi hagués la possibilitat de saber què es farà allà on tinguis pensat anar de vacances, de cap de setmana, de sortida d’un dia, arreu de Catalunya els 365 dies de l’any?

DIVERTIUM
I així va néixer DIVERTIUM.

El seu funcionament és molt senzill: un cop geolocalitzat o li has introduït la població on tinguis pensat anar, li has de dir a quants quilòmetres a la rodona t’interessa fer la cerca. Després li dius el dia que vols i el tipus d’activitat i en pocs segons, tot l’oci familiar a la teva mà!

I quines activitats es poden trobar a DIVERTIUM? Totes aquelles que tinguin a veure amb l’oci per a famílies:

Esports: on trobarem totes aquelles activitats esportives per famílies que s’organitzin en una població. Hípiques, boscos verticals, parcs d’aventura... També podrem trobar rutes a peu o bicicleta que hi hagi en el terme municipal, etc…

Cultura: quines activitats culturals ha preparat per a les famílies l’ajuntament de la localitat que estic fent la recerca? I el teatre/auditori? Fan titelles a la plaça del poble? I a la biblioteca? Qualsevol activitat cultural familiar es podrà trobar a DIVERTIUM.

Festes majors i populars: Per fi sabrem quines festes majors es fan al nostre voltant i podrem assistir a tots aquells esdeveniments preparats per a nosaltres! Fires: Conèixer quines fires es fan al nostre voltant incrementarà les possibilitats d’assistir.

Restauració, cases turisme rural, càmpings: tots? No!, A DIVERTIUM trobarem aquells restaurants que tinguin menús infantils o parcs infantils, o serveis d’animació infantil… Aquells locals que anirem a dinar i sabrem que seran llocs ideals per anar amb família. També menús especials…

Altres tipus d’oci: on trobarem aquell oci familiar que no es pot encabir en les altres categories, com parcs infantils, per exemple.

 

Gènius: descobreix una biblioteca plena d’aventures

15 de juny 2015, 4:38 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:33 ]

http://genius.diba.cat/

Gènius: descobreix una biblioteca plena d’aventures

http://genius.diba.cat/llamp-magic
Encara no coneixes en Gènius i en PlayMe? En Gènius és un nen que viu dins d’un llibre amb el seu gos juganer, en PlayMe. Un bon dia, el conte on viuen dins de la biblioteca queda obert al costat d’un ordinador i comencen a sentir sorolls i veuetes que vénen de la pantalla. Per esbrinar qui ha darrera d’aquestes veus decideixen fer un encanteri i convertir-se en éssers de debò. De cop i volta entren dins l’ordinador i descobreixen un nou món: una biblioteca infinita, amb llibres, pel·lícules, cançons però també arbres, rius i boscos. Allà viuen la superheroïna Valentina, devoradora de llibres, i en Bit, un robot una mica atrotinat però capaç de trobar-ho tot. Una aventura trepidant espera als nostres quatre amics, que hauran de posar ordre a la biblioteca després que hagi quedat potes enlaire amb l’encanteri. Si vols descobrir com continua aquesta aventura de tots quatre, entra a genius.diba.cat/llamp-magic

A més de conèixer en Gènius, en PlayMe, la Valentina i en Bit, al portal de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, també trobaràs un munt de propostes per aprendre una mica de tot i passar-t’ho d’allò més bé: 

http://genius.diba.cat/llamp-magic

  • Selecció dels millors webs, articles i reportatges sobre els temes que t’interessen.
  • Jocs i manualitats. Vols pintar el Gènius i els seus amics, construir el teu propi bibliobús o buscar les set diferències? També hi trobaràs postals ben “animades” per enviar als teus amics! 
  • Recomanacions de llibres, còmics, CD i pel•lícules que trobaràs a les biblioteques. Els bibliotecaris seleccionen per a tu els títols més interessants perquè et sigui més fàcil escollir entre tanta varietat. Els trobaràs classificats per edats. 
  • Un ClubBIB on veure les notícies de la biblioteca que t’interessa, fer memòria dels títols que tens en préstec o reservats i organitzar la teva pròpia biblioteca. 
  • Saps com fer-te el carnet de la biblioteca? Com renovar un document en préstec o com reservar un ordinador? T’expliquem pas a pas com fer-ho. 
  • Un espai per als teus pares, amb recomanacions dels millors títols sobre com educar les criatures, i per als nens i nenes més petits de 6 anys, amb contes per familiaritzar-se amb la lectura.  
  • Un espai per a les escoles, amb materials didàctics per treballar a l’aula. 

Si t’agrada llegir i passar una bona estona mentre aprens, en Gènius, en PlayMe, la Valentina i en Bit t’esperen per explicar-te un munt d’històries que et faran viatjar fins a la biblioteca infinita on pot passar de tot. I si vols que t’avisem de totes les novetats de les biblioteques, subscriu-te al butlletí infantil de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona que trobaràs al portal

Ens separem, i ara què?

27 d’abr. 2015, 4:17 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:33 ]


Poder un dels moments més temuts quan decidim separar-nos de la nostra parella és aquell en el que ho hem de comunicar als fills. No negarem que una separació és una vivència que afecta emocionalment tant als pares com als fills. No obstant, hem de tenir clar que la manera com ho visquin els nens dependrà, en gran mesura, de com la visquin els seus pares. L’exemple i el model són ells, tal i com es comportin, així actuaran els nens.

COM HO EXPLIQUEM?

Encara que els nens siguin petits, no hem d’actuar com si no passes res, ja que ells són capaços de percebre l’estat emocional dels pares i d’adonar-se que un d’ells no està a casa. Així doncs, es important que parlem amb ells i els expliquem el que passa amb un llenguatge adaptat a la seva edat. Hem de ser sincers, però facilitant tan sols la informació apropiada.
En línies generals, a l’hora d’afrontar un divorci, és important transmetre que són els pares els que es separen entre si, i no els fills dels pares. S’ha de tranquil·litzar-los dient que el pare i la mare els estimen molt i que tots dos seguiran ocupant-se del seu benestar encara que ja no visquin junts. Es deixa der ser parella, però mai es deixa de ser pare o mare.
Haurem de comunicar la decisió de manera conjunta, d’una manera calmada i amb afectivitat. Parlant amb tots els fills a la vegada, ja que és important que els germans estiguin junts.
Quan es decideix comunicar la noticia, és millor que els pares, ja hagin resolt racionalment els problemes quotidians de la família, de tal manera que els nens sàpiguen amb qui viuran, amb quina freqüència veuran a l’altre progenitor i tota la informació necessària pel seu dia a dia, reduint així el grau d’inseguretat.
Cal afavorir espais on ens puguin fer preguntes. Però abans cal haver consensuat les respostes i el grau d’informació que se’ls donarà. No es tracta de mentir, però hi ha moltes coses que no els interessa i que tampoc les entendran. 
És molt important deixar clar que no hi ha culpables, el progenitor que ja no viurà a casa no marxa perquè s’hagi portat malament.
Si els nens reaccionen malament davant la notícia, els recollirem amb tot l’afecte possible i els direm que entenem que estiguin tristos o enfadats. Però amb tota la calma possible, els haurem de deixar clar que la decisió de separar el matrimoni només la poden prendre els pares, ja que ells són els únics responsables de la decisió.

COM ELS POT AFECTAR?

La separació significa pels nens un procés de dol i de readaptació a noves circumstàncies vitals. Per aquest motiu, caldrà cuidar molt i mantenir les vies de comunicació i mostres d’afecte tant físiques com verbals amb els nostres fills. I haurem d’estar atents als símptomes d’alerta que ens puguin indicar que no estan portant bé el procés. Els nens poden experimentar múltiples emocions, es poden sentir preocupats, tristos, enfadats, confosos, ferits, sorpresos o fins i tot alleugerits. És possible que alguns nens donin la sensació de no estar sentint res, però no és real. Cada nen reacciona de manera diferent i ho pot fer també en diferents moments del procés.
Algunes reaccions més habituals dins aquest procés serien: regressions (tornen a mullar el llit, demanen el xumets, etc), alteracions de la son o del menjar, irritabilitat, dependència, sentiments de culpa, baix rendiment escolar. No obstant, aquestes dependran de l’edat del nen, el seu temperament i altres circumstàncies del seu entorn.
Hem de permetre’ls i alentar-los a que s’expressin. I en el cas que fos necessari, buscar orientació professional per ajudar-los a elaborar aquest procés i gestionar la nova situació familiar.
Haurem d’estar pendents de les seves necessitats en aquest sentit. Indicant-los amb les nostres paraules, gestos i accions, que estem allà per ajudar-los en tot moment i que estarem desitjosos de parlar amb ells tantes vegades com ho necessitin.

PAUTES PER UNA SEPARACIÓ POSITIVA

És important que els pares procurin que el fill tingui les menors pèrdues possibles. Mantenir la mateixa casa, l’escola, que no perdi el barri, els companys i amics, i que continuï mantenint la relació amb les dos branques familiars serà molt important pel nen.
No s’ha de negar l’entrada als pares mútuament en els domicilis. No obstant, hem de tenir molta cura de les mostres d’afectivitat excessives amb la nostra exparella, al menys inicialment. Hem de recordar que els nens tenen molt present la fantasia de reconciliació.
Les trobades i discussions logístiques entre els pares no es faran en presencia dels nens. Cal preservar-los dels nostres conflictes i no involucrar-los en les nostres discrepàncies.
No malparlar de l’exparella davant del nen. L’altre seguirà sent el seu pare o la seva mare, independentment del que puguin sentir l’un per l’altre. Els nens els continuen estimant a tots dos i pateixen si es parla malament de l’un o de l’altre. L’únic que s’aconsegueix és desestabilitzar-los.
Les rutines diàries han de ser positives pels nens i raonables pels pares (han de ser viables). Haurem de consensuar un mínims i no podem anar fent proves i canvis, setmana si setmana no.
En cas de nova parella la seva introducció ha de ser curosa i paulatina, mai impositiva.

CLAUS BÁSIQUES PER CONTINUAR FORMANT UN BON EQUIP DE PARES
  • Aprendre a negociar. Si teniu opinions molt diferents, cal intentar dialogar i cedir. Negocieu punts de vista entremitjos
  • Impliqueu-vos per igual. No deixeu de valorar positivament i en veu alta les iniciatives de l’altre.
  • Marqueu-vos objectius. Una bona línia d’educació necessita ser planificada, comunicada i mantinguda per tots dos.
  • No us heu de desautoritzar. Cal mossegar-se la llengua davant dels nens i respectar les decisions de cadascú, encara que no es comparteixin. Ho podeu discutir a porta tancada més tard.
  • Compartiu responsabilitats.
  •  Sigueu positius. Fugiu dels atacs personals, la ironia, les actituds impassibles o defensives. Cooperar i treballar en equip sempre dona millors resultats.
Així doncs, una separació no sempre ha de comportar una experiència traumàtica pels nostres fills. Tenim moltes eines a les nostres mans per tal que aquest procés sigui el més fàcil possible per a tots plegats, ajudant-los, acompanyant-los i transmetent-los seguretat.


Us deixem algunes recomanacions de contes que us poden ajudar amb els més petits: 

Los juegos de Berta de Clara Redondo i Chema Gómez de Lora. Editorial CEAPA
Todo doble o cómo divorciarse con buen humor de Cole, B. Ediciones Destino.
Simón. Días sin cole de Pomés, J. Editorial Tusquets
El mar a rayas de Barragués, S. I Cecilia, C. J. Editorial A Fortiori
¿Cuándo se irán estos? de Ute Krause. Editorial Juventud.
Vaya lío de familia de Pascale Francotte. Editorial La Galera
Cuando papá y mamá se separan: consejos prácticos para niños de Emily Menéndez aponte. Editorial San Pablo.
Vivo en dos casa (¿Y qué?) de Miren Agur Meabe i Jokin Mitxelena. Editores Asociados
Cuentos para enseñar a tus hijos a entender el divorcio de Janet R Johnston. Editorial Paidós.
Carlota es feliz de Guillermo Caballero. Editorial Caballera.


Autor: 
Nucli Psicologia i Logopèdia.

Podem mirar la tele?

23 de febr. 2015, 5:40 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:33 ]



Amb un ús moderat i responsable, la televisió pot convertir-se en una eina més per a l’aprenentatge i el desenvolupament social de la canalla. Et donem sis consells d’or per aconseguir-ho. 

1. El moment ideal del dia 
Quan els petits arriben a casa de l’escola o del parc, cansats i necessitats d’una mica de calma, és un bon moment per engegar la televisió. I és que els nens, com els adults, també necessiten estones per relaxar-se. En canvi, posar la tele als matins, quan ens hem de preparar per sortir, només farà que distreure l’infant afegint tensió a les presses pròpies del matí. En aquest sentit, tampoc no convé fixar com a costum menjar davant de la tele. Reserva-ho per a ocasions especials (per exemple, els divendres al vespre: DVD i pizza!) i aprofita els moments a taula per xerrar amb la canalla i preguntar-los què han fet durant el dia.

2. Si ningú la mira, apaga-la
L’hàbit de tenir sempre engegada la televisió no beneficia la canalla. Tenir un soroll de fons constant a la sala és una distracció innecessària que pot fer que el nen es concentri menys en altres tasques, com jugar, dibuixar, llegir... Encén-la només quan hi hagi algun espai o programa concret que es vulgui mirar activament i apaga-la la resta del temps. Comprovaràs com, a poc a poc, el teu fill o filla tendirà a ignorar la televisió com a entreteniment. De fet, si s’espatllés, et sorprendria com de ràpid s’acostuma a viure sense aquest aparell. Toca el comandament a distància menys sovint i veuràs com el nen troba ben ràpid altres maneres d’ocupar el seu temps.

3. Mirar-la tots junts
Una de les fórmules més senzilles per fomentar un consum de televisió més sa és que els pares la mirin amb els fills, de manera que puguin anar comentant les imatges i parlar del programa un cop ha acabat. El diàleg fa que la televisió es torni una activitat més social i, per tant, més educativa. Evidentment, no sempre és possible fer-ho, però cal intentar-ho de tant en tant. Al teu fill li agradarà que t’interessis pel programa o la pel•lícula que mira i gaudirà sentint les teves opinions al respecte.

4. Recolzar-la amb llibres i recerques a Internet 
Una bona forma d’utilitzar els programes televisius i les pel•lícules amb objectius educatius és llegir al voltant d’un tema que hi hagi sortit representat. Qualsevol film de dibuixos pot tenir temes de fons interessants, com el món animal, l’època medieval, altres cultures, etc., que es poden investigar a través de la xarxa o dels llibres i convertir-se en autèntiques lliçons de ciències naturals, història o geografia entre d’altres. També hi ha moltes sèries i pel•lícules que tenen una versió literària (com va passar amb el fenomen Harry Potter) i que poden significar un bon estímul per llegir més. 

5. Que sigui educativa i entretinguda
No hi ha res de dolent en mirar una mica la tele només per diversió. Gaudir d’una bona rialla amb una sèrie o posar un DVD un dissabte plujós són grans plaers que no podem negar als més petits. Tampoc cal obsessionar-se escollint només programes amb un clar missatge educatiu. En realitat, qualsevol tema té un rerefons educacional si promou una conversa o desperta la imaginació del nen.

6. Redescobrir els clàssics
Tot i que els nens d’avui dia han nascut en l’era tecnològica i estan acostumats als efectes especials més sofisticats, hi ha grans films clàssics que els poden entusiasmar i fer-los passar una bona estona. Per què no variar una mica de l’audiovisual modern i introduir al teu fill o filla en les pel•lícules de la teva infantesa? Somriures i llàgrimes, Mary Poppins, E.T. i molts altres títols presenten bons arguments, cançons enganxoses i personatges memorables. Serà sens dubte una gran ocasió per veure la televisió amb els petits de la casa i divertir-se tots plegats.


Autora: Maria Leach

Tornem a l’escola?

8 de set. 2014, 6:36 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:34 ]

Tornem a l'escola?
Els grans de casa - Núm. 02 - Autora: Maria Leach

Després de tot un estiu llevant-se tard, menjant gelats i gaudint de moltes hores de lleure, tornar a la rutina i a l’escola pot presentar-se com una tasca difícil i poc atractiva. Et donem unes quantes idees per suavitzar aquesta transició i convertir-la en un moment ple d’il·lusió per gaudir en família.

1. Començar abans. Encara que no s'hagin acabat les vacances, es poden anar marcant els horaris per tal que els petits s’adaptin a poc a poc al nou ritme. També ajuda comprar el material escolar amb temps i fer partícips als nens de tot el que s’hagi de preparar: llibres, motxilla, estoig, etc.

2. Així serà... Transmet al teu fill la seguretat que necessita explicant-li per què ha d’anar a l’escola (en especial si no hi ha anat abans), què farà a classe i el munt d’al·licients positius que té tornar-hi: retrobar els antics companys, conèixer nous amics i professors, aprendre a llegir i escriure, jugar al pati, etc.

3. Celebra la tornada. Estableix una nova tradició que consisteixi en fer alguna activitat especial el primer dia de “col·le”. Sorprèn els més petits de la casa amb un esmorzar divertit, immortalitza el moment amb una foto o anuncia’ls que els portaràs a jugar al seu parc preferit en sortir de classe.

4. Evita imprevistos. Arribat el gran dia,és bo llevar-se amb temps per arribar a l’escola sense presses. Això també et permetrà dir adéu al nen amb calma, tot i que allargar massa el comiat tampoc és recomanable. Cal reconfortar els nens, però dient-los sempre la veritat. Per als més menuts, pot servir d’ajuda portar un objecte que ajudi a consolar-los, com el seu peluix o joguina predilecta.

5. Sigues tolerant. Ara tot és nou: l’horari, l’entorn, la companyia... Els nens necessiten un període d’adaptació, de manera que és possible que durant la primera setmana d’escola es mostrin més moguts o sensibles. Deixar-los temps i espai per aclimatar-se és clau. Aviat se sentiran còmodes i ens explicaran totes les seves noves aventures!

Autora: Maria Leach


1-10 of 11