Bloc‎ > ‎llibres‎ > ‎

L'efímera

25 d’oct. 2016, 11:45 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 25 d’oct. 2016, 11:48 ]
Efímera
L'efímera

Dos germans descobreixen per casualitat un petit insecte: l'efímera. Com que no el coneixen, busquen per Internet i troben que aquest nou amic només viu vint-i-quatre hores, així que se'ls acut passar un dia ple d'aventures i jocs junt amb l'efímera per a fer-la feliç.

Un cop l'efímera ha mort, el petit s'entristeix molt, però acaba entenent que la vida d'aquest insecte equival a la vida d'un ésser humà així que reflexiona i entén que no podem perdre el temps i que hem de viure la vida amb ganes.

Aquesta petita meravella que ens porta Takatuka és una eina perfecta per parlar de la mort i de la vida amb els nens. Els dos germans del conte assumeixen la mort com a quelcom inevitable i normal i decideixen prendre la posició més vital i optimista, fer del temps que hi queda un temps de qualitat.

Una al·legoria perfecte sobre la vida i la mort; aquest text ens planteja una idea vitalista i planera. Viu la vida per ser feliç, per fer feliç als que t'importen i gaudeix cada instant com si no ho poguessis tornar a repetir.

Visualment ens trobem un llibre pràcticament monocrom, on els colors terrossos predominen i l'absència d'escenari propicia l'atenció en els tres protagonistes de la història, perquè al cap i a la fi, només són ells els qui ens importen.

Editorial: Takatuka
Il·lustració: Stéphane Sénégas
ISBN: 978-84-16003648

Autor:
Llibreria Lilliput (Sant Ramón 126, Cerdanyola del Vallés)
Llibreria Lilliput
Comments