Bloc‎ > ‎llibres‎ > ‎

Els Cacaus d’en Sam

13 de nov. 2015, 6:17 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:15 ]
Els Cacaus

    Els Cacaus d’en Sam    

Encara no coneixeu la col•lecció Els Cacaus d’en Sam? El Petit Magazín ha estat amb l’Esperança Sierra (ES) i la Montse Costas (MC), autora i editora de l’Editorial Mediterrània, i ens han explicat el què, el com i el per què d’uns contes que compten entre les seves pàgines amb personatges tan populars com l’homo APM, la Pilarín Bayés o els Mishima. Som-hi!


(ES) Per aquells que encara no els coneixen, qui són el Sam i els Cacaus?
En Sam és un nen que de gran descobrirà alguna cosa realment important per a la humanitat, o dirigirà documentals activistes que canviaran el món. Això, a priori, no és ni bo ni dolent, però fa que hagi de viure una infantesa una mica incerta. Però és molt afortunat: els Cacaus, els seus amics, li aporten les dosis de realitat que necessita per créixer... a la seva manera.


(ES) Com neix la idea de crear uns personatges de ganxet? 
Tot va passar dins el cervell de la Montse Costas, editora i poeta, o al revés, que un dia va veure els dissenys de ganxet dels Lalala i ens va proposar al Xavi Teixidor i a mi de fer una sèrie de contes. La directriu que ens va donar va ser concretíssima: feu el que vulgueu.


(ES) Què té d'especial aquesta colla?
El Cacaus són col•legues nostres. De vegades ens posem en la pell d’ells i és molt divertit. En Geld, un porc guardiola garrepa i obsessionat pel físic que sempre hem sospitat que menja pernil d’amagat; la Melissa, una nina trol capaç de resoldre amb eficàcia qualsevol situació dramàtica; en Tex, un mitjó desaparellat que no ha acabat de superar la pèrdua de la seva parella i va tot el dia enganxat al Sam... Els Cacaus són tot superfície, no es guarden res, ho ensenyen tot i assumeixen les conseqüències dels seus actes de manera oberta i, de vegades, desvergonyida i tot.


(MC) El fet de ser mare, com ajuda a l'hora d'editar llibres infantils?
Espero que sigui al revés! Tant de bo l’experiència editant obres infantils m’ajudi a fer del meu fill un gran lector.


(MC) Us diferencia de la resta la vinculació dels vostres llibres amb personatges populars. Com heu aconseguit "enganxar-los" al projecte?
Doncs ens han sorprès tots amb el seu entusiasme i implicació! Més enllà d’entrar a formar part de l’univers cacau, els ha fet molta il•lusió la possibilitat de convertir-se en personatges d’uns contes que poden llegir els seus fills i néts (a part de molts altres nens, és clar). 

Les sessions de fotos amb els personatges populars van ser molt divertides i han donat de si algunes anècdotes curioses: em quedo amb la cara d’enamorat del Roger Coma, que amb tanta professionalitat es va ficar dins el seu paper a Els amors de la Melissa; els Mishima ens van fer un concert exclusiu a la platja de la Barceloneta per a La Rosca va en coet i els banyistes que eren pel voltant no en van fer el mínim cas; el que sí que va atreure l’atenció mentre li fèiem les fotos va ser el Manel Piñero (l’Homo APM?) fent de venedor de la fira de Santa Llúcia a Quin cacau de Nadal!… 


(MC) Si jo sóc mare o pare, per què em recomanaries un dels vostres llibres pels meus fills? 
Perquè als vostres fills els encantaran, i vosaltres passareu una bona estona! A l’hora de crear els llibres dels Cacaus, hem tingut molt en compte que us agradin també als pares. En tots els contes hi ha bromes, picades d’ullet, que segurament els nens no entendran, perquè estan destinades als adults. 


(MC) Em podries recomanar un bon llibre infantil que no editeu vosaltres?
I tant, un de poesia: Qui no sap riure no sap viure, de l’Andreu Galan. 


0:02 / 3:45 Rosa Pinyol i els Cacaus d'en Sam


 Editorial Mediterrània

Ara que ja coneixeu Els Cacaus d’en Sam no us perdeu aquest 3x2 en tota la col·lecció :)
Cupo Cacaus3x2Autora: Laura Sanjuan

COMPARTIR


Comments