Bloc‎ > ‎llibres‎ > ‎

El horrible monstruo al que le encantaba leer

15 de juny 2015, 3:11 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:25 ]
El horrible monstruo al que le encantaba leer

Un llibre divertidíssim, tant pel que fa al text, elaborat per Lili Chartrand, com les imatges de Rogé, on de manera molt discreta s’intenta mostrar als infants que gran pot ser el poder de la imaginació acompanyat d'una bona lectura.

Alhora desmitifica aquests personatges que sovint protagonitzen les pors dels nens i les nenes, atorgant-los una personalitat tendra i divertida que sedueix als més petits, segur que quan tanquin el llibre tindran ganes de trobar un monstre com el del conte. 

L’editorial Boolino, a través de la seva col·lecció Silabario ens presenta un àlbum il·lustrat fantàstic per explicar i llegir. Una història curiosa, una fantàstica elecció.

Petita sinopsi:
El monstre horrible està molt enfadat. Ha hagut de fer DOS crits per aconseguir espantar a aquella nena que s’estava asseguda al bosc. Per descomptat ha aconseguit que fugís, però és que mai abans l'havia hagut de cridar dues vegades. Hi tindrà res a veure aquell estrany objecte que la nena observava amb tanta atenció i que ara és a terra? El monstre s’hi acosta i el recull; l’olora; el llepa i, completament desconcertat, li porta a l’àvia Dragona, la més sàvia del bosc. És un llibre! - li dirà ella- , però per esbrinar el que conté haurà d’aprendre a llegir. El monstre accepta el repte, portat per la necessitat d’entendre per què la nena no ha sentit el seu primer rugit. La lectura del llibre el porta al meravellós món dels contes i ja no li queda temps per anar voltant espantant a ningú. Els seus amics monstres s’enfaden molt amb ell i volen expulsar-lo del bosc fins que ell ho soluciona...

Títol: El horrible monstruo al que le encantaba leer
Il·lustrador: Rogé Girard
Edat: de 4 a 7 anys


Autora: Myfeliscatus


Comments