Bloc‎ > ‎llibres‎ > ‎

Babulinka Books

14 d’oct. 2015, 3:50 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:15 ]
Babulinkabooks

Avui parlem amb...
Mar González, editora de Babulinka Books

“FEM DELS LLIBRES UN CAMÍ PER CONSTRUIR UN MÓN MÉS AMABLE”

Us en vam parlar fa uns mesos, de Babulinka Books, una petita editorial catalana que poc a poc, i amb molt bona lletra, s’ha fet un lloc a la secció infantil de les llibreries del país. 
La seva creadora, l’editora Mar González, ha parlat amb El Petit Magazín de com fer realitat un somni, i sobretot, de la importància que té que ensenyem als nostres fills a estimar molt, i més, els llibres.

Babulinka Books és un somni perseguit i treballat des de fa anys. Un projecte que s’ha gestat mirant d’unir dues inquietuds: la devoció pels llibres i les ganes de contribuir a fer un món més amable. 
El fet de ser mare va ser l’empenta final, el punt d’inflexió que em va decidir a fer dels llibres un camí per construir aquest món més amable. Els nens són el futur. 

Com rep el públic la vostra proposta?
Mai m’hauria imaginat el que està passant. Especialment, la complicitat dels llibreters i llibreteres (que faríem sense ells? Ells amb acurades prescripcions, són els que fiquen el cuquet de la lectura a tots els nens i nenes!), amb els autors, amb les escoles, amb les biblioteques, amb els mitjans... I bona resposta dels lectors. 
És emocionant veure que la gent connecta amb el que creus. Potser es tracta d’això: quan deixes el cor en allò que fas, senzillament, arriba. 

Defineix Babulinka, pels que encara no us coneixen.
Llibres emocionalment inspiradors que fan créixer la imaginació, el gust pels llibres i el nostre jo interior.

Si sóc mare o pare perquè hauria de comprar un llibre vostre?
Hauríem de llegir tots els llibres que poguéssim amb els nostres fills!!! La diferència de Babulinka Books és que hi afegim el fil conductor del treball de les emocions, un gust pels textos i les temàtiques que toquen de prop l’ànima,  i unes reflexions al final del llibre per aprofundir, si es vol, en el contingut que proposa el llibre. Però allò veritablement important és seure junts, compartir, riure: LLEGIR. 

En un país on sempre diuen que no es llegeix...
Diria que tenim encara un camí per fer. Per consolidar lectors hem d’involucrar els nens i els joves en el llibre, compartir l’emoció, crear iniciatives que puguin arrodonir l’experiència lectora. I, sobretot, el moment de la lectura ha de ser plaent, no obligat. Hem de convidar-los a llegir, hem de llegir plegats, i deixem que el gust per la lectura flueixi.

Recomanan’s…
Un de Babulinka? La darrera novetat: Tristània Imperial (o la rebel·lió de l’alegria sigui aquí o sigui allà), una batalla entre el bé i el mal, entre follets i bruixes amb el Tibidabo com a escenari. Vam volem fer un homenatge als bons moments que havíem passat de petits en els parcs d’atraccions... 

I l’altra recomanació... El premi llibreter d’enguany en la categoria d’àlbum il·lustrat: Salvatge, d’Emily Hughes. Perquè és una delícia la il·lustració, perquè és un cant a la llibertat individual i perquè és el premi dels llibreters: són dels que més en saben de llibres!


Autora: Laura Sanjuan


Comments