Bloc‎ > ‎Lleure‎ > ‎

Viatjar amb criatures (capítol 1)

4 de febr. 2015, 5:50 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:07 ]

Segurament molts de nosaltres estarem d’acord en afirmar que viatjar és una de les experiències més enriquidores que existeixen. Ara bé, si ens plantegem viatjar amb les nostres criatures, ja no ho veurem tots tan clar. 

Algunes persones viatgeres, quan tenen fills prefereixen deixar els viatges per més endavant, “Quan les criatures siguin grans”, diuen, però afortunadament aquesta tendència està canviant i cada vegada són més les famílies que s’atreveixen a viure l'aventura de viatjar amb nens. 

Els infants gaudeixen i alhora aprenen viatjant: a  organitzar-se, a tenir cura de les seves coses, a adaptar-se a diferents horaris, a tenir paciència durant les esperes, a saber estar amb d’altres persones, a compartir i apreciar el seu entorn, etc. A més, també descobreixen altres cultures, altres maneres de fer i de pensar. Els viatges també són oportunitats per aplicar coneixements adquirits a l’escola com els idiomes, la història i la geografia. També cal destacar que la convivència durant un viatge  afavoreix la conversa i pot servir per enfortir vincles. Però no tot són avantatges, els viatges amb nens s’han d’organitzar molt bé.

Tant si el viatge ens l’organitzem nosaltres mateixos com si decidim que ens l’organitzi una agència de viatges especialitzada, recomanem planificar-lo acuradament: tenir la ruta ben triada, els mitjans de transport reservats,  els allotjaments contractats amb anticipació, així com les entrades dels llocs més turístics comprades amb anterioritat; ens evitarà situacions de neguit, cues o presses gens recomanables.

En els viatges en família sempre recomanem implicar les criatures, fer-les participar en la tria de la destinació o de les activitats, o en la preparació de les seves maletes. Fer-los sentir part de l’equip despertarà  el seu interès i il•lusió pel viatge. 

Entre les nostres destinacions preferides per viatjar amb nens proposem perseguir balenes a Islàndia, descobrir l'exòtica fauna de Costa Rica, enamorar-se de les ciutats de conte de Flandes, viure l'experiència d’allotjar-se  en una granja  a  Àustria,   llegir  els contes de Hans Christian Andersen a Dinamarca o fer una ruta de cinema per Escòcia, entre d'altres. 

Animeu-vos a viatjar amb nens i a descobrir el món a través dels ulls del vostres fills i filles! 


Natàlia Ruiz i Aguilà 
Directora de TRIP TRUP, agència de viatges especialitzada en viatges per a famílies.

Comments