Un món de poesia

UN MÓN DE POESIA: L’APP DE JOANA RASPALL


Puntuació: 7/10
Edat recomanada: de 6 a 11 anys


Vull deixar amor
somnis i paraules
que durin més que jo
al cor dels altres.

Descripció
Un món de poesia ofereix un viatge per l’univers poètic de Joana Raspall, una de les poetes infantils més importants del nostre país.
L’objectiu del joc és guanyar poemes nous per omplir el teu poemari personal, i per aconseguir-los has d’anar superant els 27 reptes que trobaràs dins dels 3 espais diferents que ofereix el joc: els animals, les lletres i la natura.

Les activitats tenen diferents graus de dificultat on hauràs d’ajudar a Joana Raspall a construir els seus poemes que han perdut les paraules, fer parelles d’imatge i text, caçar paraules o ajudar-la a salvar llibres abans que es cremin, com va fer ella a la Biblioteca de Vilafranca durant l’esclat de la Guerra Civil, quan va rescatar una gran quantitat de llibres catalans que estaven a punt de ser destruïts.

A més hi ha el Videorecitador, on t’hauràs de posar davant de la pantalla, triar el poema de la Joana que més t’agradi i un marc, i gravar-te en vídeo recitant-lo amb l’ajuda (o no) del teleapuntador. Aquest vídeo el podràs compartir i enviar a qui vulguis!

A l’aplicació també podràs llegir tants cops com vulguis els poemes aconseguits així com conèixer la biografia de Joana Raspall.
Aquesta aplicació s’ha tirat endavant amb l’ajuda de micromecenatge. Ara el nou repte és crear el primer capítol d’una serie d’animació basada en el personatge de l’autora “Joana Raspall, la caçadora de paraules”.

El desenvolupament de l’aplicació ha estat liderat pel periodista Ernest Cauhé, nét de Joana Raspall. La veu que ens acompanya durant tot el joc es de Silvia Bel i les il·lustracions de Marta Falip.
Un món de poesia

Ens ha agradat...
La navegació senzilla, el disseny (colors, dibuixos, música), gràfica interactiva i constantment en moviment. Que sigui una eina pensada tant per les escoles com per a la vida familiar.

Es podria millorar...
Temàtiques i activitats molt habituals. Dificultat d’alguna de les activitats, com treure els llibres del foc sense arrossegar les flames. Manca d’instruccions més detallades pels mini jocs, sobretot al de caçar paraules. 

Aprendran...
Coneixements i Valors: Literatura, Poesia, Natura, Solidaritat, Amor, Amistat
Habilitats: Comprensió Lectora, Memòria, Atenció i comprensió oral, Lectura en veu alta

Detalls de l’App
  • Dispositius: Android (4.2 o superior), iPhone, iPad i iPod Touch (iOS 8.0 o posterior) 
  • Preu: Gratuït  -  En l’última actualització es pot adquirir “El món de la Natura” per 0.98€
  • Categoria: Educació
  • Mida: 95/98Mb
  • Idioma: Català
  • Desenvolupador: Tics Mediàtics
Un món de poesia

Descarrega't l'app
Google Play App Store


Autora: Alba Nogués