Little Things Forever

12 d’oct. 2016, 7:13 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 20 d’oct. 2016, 3:01 ]

Little Things ForeverLITTLE THINGS FOREVERPuntuació8/10
Edat recomanadaDels 6 als 9 anysDescripció
LittleThingsForever és un joc on has de trobar petits objectes, similar a “Buscant a Wally”, però aquest té la característica que el que has de cercar es troba envoltat de molts altres objectes, i aquests estan organitzats per colors en un collage formant figures més grans com un dinosaure, un peix, un mussol o una estrella.

Les regles son senzilles: has de trobar tots els elements de la llista, que surt dalt a la dreta, entre tots els dibuixos que formen la figura principal, fes zoom, fixa’t be, i encerta! No pateixis que si no ho trobes pots demanar pistes!

El sistema de pistes, t’ajuda a trobar l’objecte que es busca mitjançant un focus de llum, que es va fent petit a mida que s’acosta al lloc on esta amagat.

Hi ha tres maneres de joc: al primer, més relaxant, no hiha cap pressió de temps a l’hora de fer la cerca, tot i que si ho fas prou ràpid et regalen una peça d’un puzle. El segon sistema de joc és amb temps, has de trobar el que et demanen en un temps determinat, si ho fas bé, també et donen una peça del puzle. I a la última només pots jugar-hi un cop has recollit suficients peces del puzle. Si el fas correctament, desbloqueges una nova imatge de joc plena d’objectes!

El millor d’aquest joc és que té infinites possibilitat, encara que hi ha un nombre limitat de collages, la llista d’objectes a cercar es genera de forma aleatòria i cada collage esta format per molts objectes, per tant les combinacions no s’acaben mai.

L’App té 10 puzzles amb més de 100 peces per trobar.A més, l’aplicació es va actualitzant i afegint nous puzles i objectes.

Es pot jugar en molts idiomes, per tant, també pot ser una eina per l’aprenentatge d’altres llengües.
LittleThingsForever

Ens ha agradat...
És una adaptació dels típics jocs de cercar objectes molt original. Els dibuixos són excel·lents amb molts detalls. La jugabilitat és molt bona.  El joc només te recompenses, no càstigs, es pot tocar un objecte incorrecte sense que et penalitzi.

Es podria millorar...
Afegir alguna figura gran més. Actualment hi ha força anuncis, casi cada cop que acabes de cercar els objectes d’una prova et surt vídeo d’anuncis d’aplicacions. No s’ofereix la possibilitat d’adquirir una versió sense anuncis. (Android)

Aprendran...
Coneixements i ValorsIdentificar formes i colors; Ampliar Vocabulari
HabilitatsAtenció; Memòria; Paciència
LittleThingsForever

Detalls de l’App
 • Dispositius: Android; iPhone, iPad; iPod Touch (iOS5.1 o posterior) 
 • Preu: Android gratuït; Apple 2.99€
 • Categoria: Jocs Mentals, Puzzle
 • Mida: 74,9Mb
 • Idioma: Espanyol, Alemany, Xinès simplificat, Xinès tradicional, Coreà, Francès, Anglès, Italià, Japonès, Neerlandès, Polonès, Portuguès, Rus, Suec
 • Desenvolupador: Klick Tock Pty Ltd
Descarrega't l'app

Google PlayApp Store


Autora: 
Alba Nogués - @lallbba


Preguntados - Trivia Crack

1 de set. 2016, 3:22 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 2 de set. 2016, 6:54 ]

PREGUNTADOS
PREGUNTADOS / TRIVIA CRACKPuntuació9/10
Edat recomanadaA partir dels 8 anys


Descripció
Preguntados (o Trivia Crack  com es coneix a altres països) és un joc de preguntes i respostes, similar al Trivial on, fent girar una simpàtica ruleta, en Willy, sabràs de quina matèria has de respondre les preguntes.

El joc te 6 categories, similars a d'altres jocs del mateix tipus: Geografia, historia, art i literatura, ciència i tecnologia, entreteniment i esports.
Com funciona? La finalitat es aconseguir els sis personatges de les categories (com els quesitos del trivial). Contesta 3 preguntes seguides i aconseguiràs una corona que et donarà la possibilitat de guanyar un dels personatge si respons una pregunta correctament. També pots aconseguir un dels 6 personatges reptant a duel al teu contrincant: respondreu les mateixes preguntes i qui n’encerti més es quedarà amb un personatge de l’altre. Quan has aconseguit tots els personatges, has guanyat el joc!

Si t’equivoques en la resposta, el teu oponent (que pot ser un estrany o un amic teu) pot respondre totes les preguntes que vulgui fins que falli o guanyi la partida. 

Quan contestes les preguntes pots dir si t’ha agradat o no, i també pots crear les teves pròpies preguntes o traduir-ne una d’existent en una altra llengua.

A part d’això, quan respons bé les preguntes et donen punts per aconseguir diamants. Aquests diamants serveixen per comprar unes cartes, que et donen comodins de resposta, més vides o la possibilitat de tirar dos cops la ruleta si no t’agrada la categoria que t’ha sortit.

Nota pels pares – Per jugar es necessita una adreça de correu electrònic o credencials de Facebook, per tant tot i que el contingut sigui adequat, l’aplicació no es recomanable per nens molt petits.
Preguntados
Ens ha agradat...
El fet que es pugui traduir preguntes o fer-ne una tu es molt interessant. També que es puguin valorar si ens agrada o trobem avorrida una pregunta. 

Es podria millorar...
Aquesta versió gratuïta té molts anuncis. Tampoc ens agrada la limitació de partides que pugis jugar  i que s’hagi d’esperar a (o tenir cartes) per continuar jugant.

Aprendran...
Coneixements i ValorsCultura general; Superació
HabilitatsAtenció, Memòria, Agilitat Mental
Preguntados

Detalls de l’App
 • Dispositius: Android (2.3.3 o superior); iPhone, iPad; iPod Touch (iOS 7.0 o posterior) ; Windows 8 i 10
 • Preu: Gratuït (3.19 sense anuncis)
 • Categoria: Cultura general, Jocs de taula
 • Mida: 41-93Mb
 • Idioma: Anglès, Català, castellà, Portuguès, Francès, italià, Alemany, Rus, japonès, Neerlandès, Coreà, Xinès, Danès, Fines, Turc, Noruec, Grec, Suec, Hindi
 • Desenvolupador: Etermax
Descarrega't l'app

Google PlaywindowsApp Store


Facebook  ·  Twitter  ·  Instagram  · YouTube  · Google+ 


Autora: Alba Nogués

Cyberchase Shape Quest!

21 de jul. 2016, 4:00 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:34 ]

CYBERCHASE SHAPE QUEST!CYBERCHASE SHAPE QUEST!Puntuació8/10
Edat recomanadade 6 a 9 anys


Descripció
A Cyberchase Shape Quest! Coneixeràs a Buzz i Delete, dos personatges sortits d'uns dibuixos animats de la TV pública estatunidenca PBS KIDS.
L'App consta de 3 diferents jocs multinivell diferents (80 puzles): "Path the Patch", "Hide and Seek" i Feed the Critter", on aprendràs sobre formes i geometria.

A Hide and Seek hauràs de trobar els animals amagats darrere de figures geomètriques en 2D seguint les instruccions que et donen (en anglès!). Hi ha 25 puzles dividits en 5 nivells de dificultat diferents.

Feed the Critter és el joc més difícil de tots, al llarg dels també 25 puzles hauràs d'apuntar i disparar el menjar que els animals estan esperant. L'únic problema és que pel camí hi ha una sèrie d'obstacles, per tant, utilitzant aquests obstacles i els angles de les parets, hauràs de fer que els aliments rebotin fins a arribar a l'animal. Com menys cops hagis de tocar-los més punts et donen. A cada nivell hi ha més aliments i més obstacles, fes-los tots d'una tirada per aconseguir les tres estrelles!!

El tercer joc, Patch the Path, és l'estrella de l'Aplicació! Al llarg dels 30 nivells has d'ajudar en Buzz i Delete a agafar tots els animalons i transportar-los des d'una punta d'un camí fins a l'altra. No s'estan quiets, així que hauràs d'estar alerta i anar ràpid perquè no s'escapin! Aquest camí però, està desmuntat i hauràs de trobar les peces que falten i posar-les al lloc correcte, de manera que Buzz i Delete puguin continuar el seu camí.

Però aquest no és un joc normal!! Per jugar necessites un taulell de joc que pots imprimir aquí (de diferents mides). A més, el joc utilitza la tecnologia de realitat augmentada (AR) que combina el món real (el taulell de joc) amb el contingut digital 3D!

Enfoca la càmera de la tauleta o el mòbil cap al taulell i veuràs com apareixen els nostres personatges i els animalons. Movent-te al voltant del taulell (assegut o dempeus) aniràs col·locant les peces i recollint els animals perquè Buzz i Delete vagin avançant per la pantalla!
Com més ràpid ho facis, més punts et donen!
CYBERCHASE SHAPE QUEST!
Ens ha agradat...
El concepte. L'ús de la realitat augmentada en el joc i l'ús creatiu de la càmera incrementa l'atractiu de les activitats, i aporta valor al procés d'aprenentatge. També ens agrada el seu to positiu, mai es "castiga" quan s'escull una resposta errònia, al contrari proporciona consells i estímuls positius.

Es podria millorar...
Podrien posar algun vídeo dins de l'Aplicació per conèixer els personatges, ja que fora dels EEUU no són coneguts. A vegades és complicat entendre els protagonistes i les indicacions. Si es juga amb tauleta (sobretot gran) aguantar-la tota l'estona sobre el tauler es fa cansat.

Aprendran...
Coneixements: Matemàtiques( geometria i formes)
Habilitats: Raonament espacial; Resolució de Problemes; Atenció i Concentració
CYBERCHASE SHAPE QUEST!
Detalls de l’App
 • Dispositius: Android (2.2 o superior), iPhone, iPad i iPod Touch (iOS 4.3 o posterior) 
 • Preu: Gratuït 
 • Categoria: Jocs Educatius, Jocs d’habilitat mental
 • Mida: 172-199Mb
 • Idioma: Anglès
 • Desenvolupador: PBS KIDS
Descarrega't l'app

Google Play App StoreKindleAutora: Alba Nogués

COMPARTIR

Sago mini friends

15 de juny 2016, 2:37 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:35 ]

Sago Mini
SAGO MINI FRIENDSPuntuació7/10
Edat recomanadade 2 a 5 anys

Descripció
Tria un personatge i ves a visitar un amic. Pots escollir entre un Ocell vermell, un Gat taronja, un Gos marró, un Conill blau i un Porc de Guinea lila. Camina pel carrer on viuen els teus amics, t'estan esperant mirant per la finestra, truca al timbre i juga amb ells!
Hi ha 10 mini jocs, alguns són d'activitats del dia a dia (fer la migdiada, berenar o fer un bany), d'altres són tasques de la casa (regar plantes, rentar els plats) i també hi ha jocs (disfressar-se, inflar globus, petar bombolles). Tot jugant veuràs com els animalons es diverteixen quan els mulles amb la regadora, riuen quan els hi petes les bombolles, o s'emocionen quan veuen un regal.
Quan el joc s'ha acabat els amics se saluden, i tornes al carrer preparat per anar a visitar un altre amic o escollir un personatge diferent.
Nota per als pares!–Pel que sembla hi ha dos dels mini jocs que són els que agraden més als nens (el d'inflar globus i el de disfressar-se), així que els desenvolupadors han fet que es pugui forçar que apareguin aquests dos. Com? Si es mantenen dos dits damunt la pantalla en entrar a una casa, sortirà el joc dels globus, mentre que si deixes tres dits, sortirà el de disfressar-se.
Aquesta aplicació ha estat desenvolupada per SagoSagoToys, i forma part d'una col·lecció de jocs per nens, Sago Mini Apps, molt interessants i que segur més endavant explicarem. 

Sago Mini

Ens ha agradat...
És una aplicació molt bona per nens petits i preescolar, molt ben dissenyada amb uns dibuixos molt bonics. Els pares poden jugar amb els nens i múltiples dits poden tocar i interactuar amb la pantalla de forma simultània.

Es podria millorar...
Només hi ha 10 activitats diferents que es van repetint. Manté l'interès una bona estona, però al final es poden cansar de la repetició. Es podrien afegir alguns mini jocs més.

Aprendran...
Coneixements i valors: Arts; Amistat, Empatia, Col·laboració i cooperació.
Habilitats: Creativitat; Desenvolupament emocional;

Sago Mini

Detalls de l’App
 • Dispositius: Android (4.0.3 o superior); iPhone, iPad; iPod Touch (iOS7.0 o posterior) ; Windows 8 i 10
 • Preu: Gratuït
 • Categoria: Jocs Educatius
 • Mida: 82Mb
 • Idioma: Anglès
 • Desenvolupador: SagoSagoDescarrega't l'app

Google Play App StoreKindlewindows
Autora: Alba Nogués

Lightbot code hour

5 de maig 2016, 3:23 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:35 ]

LightBot Code Hour


LIGHTBOT CODE HOURPuntuació9/10
Edat recomanadade 7 a 14 anys
Descripció
Lightbot és un joc protagonitzat per un robotet o roboteta que introduirà als nens (i adults) al món de la programació.
El joc consisteix en resoldre petits puzles utilitzant la lògica i la programació. Per fer-ho un cop hagis escollit el robot que prefereixis a la pantalla inicial, hauràs de donar-li instruccions mitjançant unes icones molt senzilles, perquè segueixi el camí i pugui il·luminar totes les caselles blaves.
Conté tres apartats: Basics, Procedures i Loops. Cadascun d'ells, a l'inici, té un petit tutorial i diferents nivells de dificultat que augmenten gradualment, afegint nous conceptes i procediments. No es pot avançar a un nou nivell si no has solucionat l'anterior, però pots jugar tantes vegades com vulguis a cada mini joc i intentar solucionar-lo de formes diferents. Un cop has completat tots els reptes, es pot personalitzar i descarregar un certificat "The Hour of Code" on fa constar que has assolit coneixements bàsics d'informàtica.
L'Aplicació ha estat desenvolupada per estudiants vinculats al món de la programació des de petits. Aquesta és la versió gratuïta, però també hi ha dues versions de pagament: una per nens de 4 a 8 anys (2.99€) i l'altra per nens de més de 9 anys (3.13€). 
LightBot Code Hour


Ens ha agradat...
El Robot i com es mou! Comença amb bàsics i la dificultat augmenta de forma gradual, així els nens no es perden. Sense adonar-se'n aprenen de manera lúdica activitats matemàtiques com la lògica, la precisió i la relació espacial. És d'interacció i disseny senzills, però alhora molt cuidat i atractiu, això fa que sigui força entretingut.

Es podria millorar...
Aquesta versió gratuïta és fa molt curta! Els nens que els agradin els puzles d'aquest tipus gaudiran molt, però d'altres poden trobar-lo un pèl difícil i cansar-se'n.

Aprendran...
Coneixements i valors: Programació; matemàtiques (patrons i seqüències); paciència; capacitat de superació
Habilitats: Pensament i Raonament (lògica, resolució de problemes, estratègia); Habilitats tecnològiques; Relació espacial.

Detalls de l’App
 • Dispositius: Android (2.2 o superior), iPhone, iPad i iPod Touch (iOS 4.3 o posterior)
 • Preu: Gratuït
 • Categoria: Jocs Educatius, Puzzles
 • Mida: 30/42Mb
 • Idioma: Anglès, francès, rus, portuguès, espanyol, xinès tradicional, xinès simplificat, noruec, eslovac, Romanès, Indonèsia, alemany, polonès, danès, croat, holandès, eslovac, txec, grec, italià, japonès, coreà, malai, tailandès, hindi, suec, finlandès i hongarès!
 • Desenvolupador: LightbotInc
LightBot Code HourDescarrega't l'app

Google Play App Store


Autora: Alba Nogués

SANT JORDI, LA LLEGENDA

22 d’abr. 2016, 1:29 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:35 ]

SANT JORDI, LA LLEGENDA

SANT JORDI, LA LLEGENDA


Puntuació8/10
Edat recomanadade 4 a 8 anysFa molt temps, abans que existissin les tauletes,
la gent del poblet de Montblanc
vivia tranquil·lament.
Descripció
Així comença aquest conte interactiu que ens explica la història de Sant Jordi, amb uns dibuixos molt colorits i un drac molt divertit!
En aquest conte però, podràs participar de la història! Com? Doncs per exemple salvant les ovelles del Drac, ajudant a la filla del rei a vestir-se abans d'anar a la cova, i fins i tot podràs ajudar a Sant Jordi a matar el Drac amb unes armes d'allò més estranyes!

A més, cada pàgina inclou sons i animacions que hauràs d'anar trobant i descobrint tocant la pantalla.

Una narradora ens acompanya durant tot el relat, però si el que tens són ganes de llegir, hi ha l'opció de mostrar el text narrat a cada pantalla.
Si un cop acabada la història encara vols més activitats, a la pàgina web de l'Aplicació [www.stjordi.cat], us podreu descarregar un dossier amb fitxes on podreu pintar els protagonistes de la història, trobar el camí que Sant Jordi ha de recórrer per arribar fins a la princesa, buscar les diferències o fer una titella del drac.

L'Aplicació ha estat desenvolupada per 4 barcelonins (Kirian Anglès, Marta Diaz (desenvolupadors iOS), Pablo Manzano (desenvolupador d'Android) i Xènia Xinxeta (il·lustradora), als quals seguirem, ja que tenen al cap fer altres aplicacions similars!
SANT JORDI, LA LLEGENDA
Ens ha agradat...
És una gran eina per donar a conèixer l'origen de la Història de Sant Jordi als menuts. Els colors i les il·lustracions, i sobretot el Drac!

Es podria millorar...
En algunes pantalles no queda clar quan ja s'ha acabat la interacció o si hi ha més coses per descobrir.

Aprendran...
Coneixements i valors: Tradicions i Cultura Catalana; Gust per la lectura.
Habilitats: Psicomotricitat; Atenció i comprensió lectora.

Detalls de l’App
 • Dispositius: Android (4.0 o superior), iPhone, iPad i iPod Touch (iOS 5.1 o posterior) 
 • Preu: Gratuït 
 • Categoria: Llibres, Entreteniment
 • Mida: 57Mb
 • Idioma: català, castellà, anglès, francès
 • Desenvolupador: Kirian Anglès, Marta Diaz, Pablo Manzano 
SANT JORDI, LA LLEGENDA

Descarrega't l'app

Google Play App Store


Autora: Alba Nogués

Un món de poesia: L’App de Joana Raspall

11 d’abr. 2016, 2:39 publicada per Montserrat Figueras   [ actualitzat el 27 d’ag. 2016, 2:35 ]

Un món de poesia

UN MÓN DE POESIA: L’APP DE JOANA RASPALL


Puntuació: 7/10
Edat recomanada: de 6 a 11 anys


Vull deixar amor
somnis i paraules
que durin més que jo
al cor dels altres.

Descripció
Un món de poesia ofereix un viatge per l’univers poètic de Joana Raspall, una de les poetes infantils més importants del nostre país.
L’objectiu del joc és guanyar poemes nous per omplir el teu poemari personal, i per aconseguir-los has d’anar superant els 27 reptes que trobaràs dins dels 3 espais diferents que ofereix el joc: els animals, les lletres i la natura.

Les activitats tenen diferents graus de dificultat on hauràs d’ajudar a Joana Raspall a construir els seus poemes que han perdut les paraules, fer parelles d’imatge i text, caçar paraules o ajudar-la a salvar llibres abans que es cremin, com va fer ella a la Biblioteca de Vilafranca durant l’esclat de la Guerra Civil, quan va rescatar una gran quantitat de llibres catalans que estaven a punt de ser destruïts.

A més hi ha el Videorecitador, on t’hauràs de posar davant de la pantalla, triar el poema de la Joana que més t’agradi i un marc, i gravar-te en vídeo recitant-lo amb l’ajuda (o no) del teleapuntador. Aquest vídeo el podràs compartir i enviar a qui vulguis!

A l’aplicació també podràs llegir tants cops com vulguis els poemes aconseguits així com conèixer la biografia de Joana Raspall.
Aquesta aplicació s’ha tirat endavant amb l’ajuda de micromecenatge. Ara el nou repte és crear el primer capítol d’una serie d’animació basada en el personatge de l’autora “Joana Raspall, la caçadora de paraules”.

El desenvolupament de l’aplicació ha estat liderat pel periodista Ernest Cauhé, nét de Joana Raspall. La veu que ens acompanya durant tot el joc es de Silvia Bel i les il·lustracions de Marta Falip.
Un món de poesia

Ens ha agradat...
La navegació senzilla, el disseny (colors, dibuixos, música), gràfica interactiva i constantment en moviment. Que sigui una eina pensada tant per les escoles com per a la vida familiar.

Es podria millorar...
Temàtiques i activitats molt habituals. Dificultat d’alguna de les activitats, com treure els llibres del foc sense arrossegar les flames. Manca d’instruccions més detallades pels mini jocs, sobretot al de caçar paraules. 

Aprendran...
Coneixements i Valors: Literatura, Poesia, Natura, Solidaritat, Amor, Amistat
Habilitats: Comprensió Lectora, Memòria, Atenció i comprensió oral, Lectura en veu alta

Detalls de l’App
 • Dispositius: Android (4.2 o superior), iPhone, iPad i iPod Touch (iOS 8.0 o posterior) 
 • Preu: Gratuït  -  En l’última actualització es pot adquirir “El món de la Natura” per 0.98€
 • Categoria: Educació
 • Mida: 95/98Mb
 • Idioma: Català
 • Desenvolupador: Tics Mediàtics
Un món de poesia

Descarrega't l'app
Google Play App Store


Autora: Alba Nogués

1-7 of 7